KRUCHE CIASTO CZEKOLADOWE
SKŁADNIKI:
- 125g zimnego masła
- 250g mąki pszennej
- 70g cukru
- 2 łyżki kakao
- 50ml wody
Suche składniki dokładnie mieszamy, dodajemy masło, które szybko siekamy, wlewamy wodę i zagniatamy. Formujemy kulkę, zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na ok. 1 godzinę.
W międzyczasie nagrzewamy piekarnik do 180°C. Formę do tarty smarujemy tłuszczem. Wyjmujemy ciasto i wykładamy nim formę. Pieczemy ok. 30 - 40 min.
Ciasto możemy zrobić również z przepisu, który znajdziecie tu, trzeba dodać tylko ok. 3 łyżek kakao.
KREM
SKŁADNIKI:
- 1 małe opakowanie sera mascarpone (pow. 80% tłuszczu)
- 1 opakowanie waniliowego serka homogenizowanego
- 1 opakowanie cukru wanilinowego (16g)
Mmmm, uwielbiam owoce leśne, a i tartę bardzo lubię.
OdpowiedzUsuńM.