sobota, 31 stycznia 2015

Brownie z kaszy jaglanej

Miało być dla niedzielnych gości, ale chyba nie doczeka i będę musiała zrobić nowe. Brownie z kaszy jaglanej - smaczne, zdrowsze niż tradycyjne i taaakie czekoladowe, że aż czarne. O prostocie wykonania nie wspominając... Składniki pewnie macie w domu, więc nie musicie nawet iść do sklepu. To co? Pieczemy wspólnie ciasto na niedzielę? :)

BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ
SKŁADNIKI:
  • 120g kaszy jaglanej (ok. 330g po ugotowaniu)
  • 150g cukru
  • 50g kakao
  • 60g oleju
  • 3 jaja
  • 120g śmietanki 30% (lub w zdrowszej wersji jogurtu)
  • opcjonalnie łyżeczka proszku do pieczenia
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Ostudzoną kaszę mieszamy ze wszystkimi składnikami i blendujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy naszą masę. Wkładamy do piekarnika i po 30-40 min ciasto jest gotowe. Ja posypałam startą, mleczną czekoladą. Jako posypki można użyć również prażonych i startych migdałów, będzie pysznie! Smacznego! :)


3 komentarze:

  1. cudowny przepis, musimy wypróbować
    zapraszamy do nas
    blotodlazuchwalych.blogspot.com
    Amanda&Hubert

    OdpowiedzUsuń
  2. O Boziu, ja jajek nawet nie mam 😄 Ale przepis brzmi smacznie, więc kiedyś na pewno zrobię.

    OdpowiedzUsuń
  3. Jeny, ależ to musi być pyszne. Jutro pieczemy!

    OdpowiedzUsuń