Miało być dla niedzielnych gości, ale chyba nie doczeka i będę musiała zrobić nowe. Brownie z kaszy jaglanej - smaczne, zdrowsze niż tradycyjne i taaakie czekoladowe, że aż czarne. O prostocie wykonania nie wspominając... Składniki pewnie macie w domu, więc nie musicie nawet iść do sklepu. To co? Pieczemy wspólnie ciasto na niedzielę? :)
BROWNIE Z KASZY JAGLANEJ
SKŁADNIKI:
- 120g kaszy jaglanej (ok. 330g po ugotowaniu)
- 150g cukru
- 50g kakao
- 60g oleju
- 3 jaja
- 120g śmietanki 30% (lub w zdrowszej wersji jogurtu)
- opcjonalnie łyżeczka proszku do pieczenia
Piekarnik rozgrzewamy do 180°C. Ostudzoną kaszę mieszamy ze wszystkimi składnikami i blendujemy. Blachę wykładamy papierem do pieczenia i wylewamy naszą masę. Wkładamy do piekarnika i po 30-40 min ciasto jest gotowe. Ja posypałam startą, mleczną czekoladą. Jako posypki można użyć również prażonych i startych migdałów, będzie pysznie! Smacznego! :)
cudowny przepis, musimy wypróbować
OdpowiedzUsuńzapraszamy do nas
blotodlazuchwalych.blogspot.com
Amanda&Hubert
O Boziu, ja jajek nawet nie mam 😄 Ale przepis brzmi smacznie, więc kiedyś na pewno zrobię.
OdpowiedzUsuńJeny, ależ to musi być pyszne. Jutro pieczemy!
OdpowiedzUsuń